سرطان پوست در ایران
علائم و نشانه ها ی “سرطان پوست”+درمان سرطان پوست
سرطان پوست,سرطان پوست+ملانوم,سرطان پوست علائم,سرطان پوست ویکی پدیا,سرطان پوست چیست,سرطان پوستی,سرطان پوست سر,سرطان پوست+عکس,سرطان پوست Bcc,سرطان پوست در ایران,سرطان پوست ملانوما
سرطان پوست و مهم ترین علائم و عوامل آن
سرطان پوست یکی از شایع ترین سرطان بدخیم بدن به شمار می رود که با توجه به نوع سلول پوستی رخ می دهد و یکی از مهم ترین دلایلی که افراد به سرطان پوست مبتلا می شوند، قرار گرفتن در معرض پرتو فرابنفش خورشید است. در کشور نیز این سرطان یکی از سه سرطان شایع کشور است. دکتر غلامرضا عشقی،متخصص پوست در زمینه سرطان پوست می گوید:عوامل زیادی مانند ژنتیک، سابقه فامیلی، اسکار سوختگی های قدیمی، استفاده از سولاریوم برای برنزه کردن پوست های روشن و… در ایجاد سرطان پوست موثرند، اما مهم ترین آن قرار گرفتن طولانی مدت در معرض نور خورشید است.
عوامل موثر در سرطان پوست
مهمترین علائم سرطان پوست
به گزارش بی اس ام اس سرطان پوست، سرطانی است که از پوست ناشی میشود که بر سه نوع سرطان سلول پایهای (BCC)، کارسینوم سلول-سنگفرشی (SCC) و ملانوما(خطرناکترین نوع سرطان پوست) میباشد.
علائم وجود این بیماری؛ شاخی شدن پوست در اثر آفتاب(اکتینیک کراتوزیس؛ مایعات پوستی کوچکی هستند که پوستهی ریزی دارند و در اثر تماس طولانی با نور خورشید ایجاد میشوند و بیشتر در سر، گردن و دستها ایجاد میشوند.)، التهاب شاخی لب(ضایعات پوستهدار، خشکی پایدار لب، ترک لب، تورم و از بین رفتن مرز بین لب و پوست و برجسته شدن خطوط لب)، زخمی روی پوست که به درستی درمان نشود و بیش از سه یا چهار ماه طول بکشد. یک لکه یا جوش که اندازه و ظاهرش عوض شود، خونریزی کند و یا حساسیتش تغییر یابد. به طور کلی به تمام زخمهایی که معیارهایی چون نامتقارن بودن، لبههای نامنظم، رنگ غیر یکدست، قطر بیش از 6 میلی متر که افزایش هم پیدا کند و جوشی که ظاهر، اندازه و رنگ آن تغییر کند یا ناهموار و زمخت شود، داشته باشد.
خالهای دیسپلاستیک بیشتر شکل نامنظم دارند و ممکن است صاف و یا برجسته باشند. این خالها سرطانی نیستند اما میتوانند به سرطان تبدیل شوند. این خال بیشتر در نواحی از بدن تشکیل میشود که در معرض آفتاب قرار گیرد. رنگ این خالها ممکن است مخلوطی از چند رنگ مثل صورتی، قرمز، برنزه و یا قهوهای باشد.
اگر خالی روی پوست، با بقیهی خالها متفاوت باشد، اندازهی آن از ته یک مداد بزرگتر باشد و یا اینکه خصوصیات بدخیمی داشته باشد، باید توسط پزشک معاینه شود.
با مشاهدهی عدم تقارن بین دو طرف خال و حاشیهی ناهموار و ناصاف نیز باید به پزشک مراجعه کرد.
ملانوم بدخیم اگر در مراحل پیشرفته باشد، درمان سخت و مشکلی دارد. ولی تشخیص زودرس میتواند امید به زندگی را افزایش دهد. بقیه انواع سرطان پوست (مثل سرطان سلول پایهای و سرطان سلول سنگفرشی)، در صورتی که زود تشخیص داده شده و درمان شوند، کاملا درمان پذیر هستند.
در بیماری سرطان سلولهای سنگفرشی، پوست بدخیم میشوند. این نوع بدخیمی ممکن است به صورت برامدگی نرم، قرمز رنگ و پوستهداری تظاهر کند ممکن است خونریزی یا ترشح داشته باشد و یا اینکه به صورت یک زخم بروز کند که خوب نمیشود. بیشتر اوقات در بینی، پیشانی، گوشها، لب تحتانی و مناطقی از بدن که بیشترین مواجهه با آفتاب را دارند ایجاد میشود. این نوع بدخیمیدر صورتی که زود تشخیص داده شده و درمان شود به خوبی درمان پذیر است. اما اگر در زمان تشخیص پیشرفت کرده باشد درمان به میزان پیشرفت بیماری بستگی دارد.
در بیماری سرطان سلولهای پایهای نیز پوست بدخیم میشوند. این نوع بدخیمیپوست، شایعترین و قابل درمان ترین نوع سرطان پوست است زیرا این بیماری به کندی پیشرفت میکند. ضایعات سرطانی ممکن است شکلهای مختلفی داشته باشند ممکن است به شکل یک ضایعه گرد، سفید رنگ و مروارید شکل و یا به صورت برامدگی پر از چربی باشد که اغلب عروق کوچکی هم در آن دیده میشود. ضایعه میتواند در گوشها، گردن یا صورت ایجاد شود. ممکن است ضایعات پوستی به صورت صاف، پوستهدار، صورتی یا قهوهای باشند که در پشت تنه یا روی سینه ایجاد میشوند.
کسانی که کودکی یا بزرگسالیشان در معرض نور آفتاب قرار دارند، پوست و چشم روشن دارند، افرادی که در خانوادهشان سابقۀ ملانوم وجود دارد و کسانی که تعداد زیادی جوشهای بزرگ دارند، در معرض خطر ابتلا به این بیماریاند. در مکانهایی که ارتفاع زیاد دارند زندگی میکنند و بیشتر سال تابش آفتاب دارند. افرادی که پرتودرمانی شدهاند.
شاید برایتان جالب باشد ولی به علت برخورداری کلم بروکلی از یک ماده گوگردی، کلم بروکلی می تواند پوست را از آسیبهای اشعه ماورای بنفش خورشید حفاظت کند. سولفوران یک ترکیب شیمیایی گوگردی است که پوست را از ابتلا به سرطان پوست محافظت می نماید.
افراد دچارشده به بیماری پروانه ای در معرض ریسک سرطان پوست میباشند
منبع:
گروه سلامت سیمرغ
سرطان پوست
- ۹۵/۰۷/۲۳